KOMARCI

Komarci su dvokrilni insekti nježne građe. U svijetu je opisano oko 3300 vrsta, dok su u Hrvatskoj do sada pronađene 52 vrste. Značajni su kao napasnici koji nas ometaju u svakodnevnim aktivnostima, no važniji problem je činjenica da su prijenosnici mnogih zaraznih bolesti. Bolesti koje prenose javljaju se od proljeća do jeseni jer ovise o životnom ciklusu komarca te prosječnim vrijednostima temperature i oborina. 
 
Larvicidni tretman 
Pod njim podrazumijevamo suzbijanje mladih jedinki ( LARVA ).
Postupak provodimo na stajaćim vodama, močvaricama, drenažnim i odvodnim kanalima, poplavnim livadama i na svim drugim mjestima gdje je evidentirano trajno ili potencijalno žarište. Prema stručnoj preporuci, ovakav postupak treba provoditi minimalno dva puta godišnje. 
Prilikom rada koristimo sredstva odobrena od strane Ministarstva zdravstva RH, a tretman provodimo ispuštanjem larvicidnih tableta ili granula uz metodu toplog i hladnog zamagljivanja. 

Adulticidni tretman

Pod njim podrazumijevamo suzbijanje odraslih jedinki ( IMAGO ).

Postupak se provodi u zatvorenim i otvorenim površinama. Na ovakav način smanjujemo trenutačnu aktivnu populaciju odraslih jedinki.

Adulticidni tretman je najbolje provoditi za vrijeme najveće aktivnosti komaraca – rano ujutro ili predvečer.

 
NUDIMO VAM USLUGU PRIVATNOG SUZBIJANJA KOMARACA U VAŠEM DVORIŠTU ILI NEPOSREDNOM OKOLIŠU 

NAZOVITE NAS

095 3894491
01 5801491
​091 3344794